29.07.2008

Epilog

Objavljeno v Aktualno avtor doconwalk

Trenutno sem na letaliscu Frankfurt Hanh in imam nekaj casa da delim z vami svoje vtise. Najprej zahvala vsem , ki ste spremljali mojo pot, mi na blogu puscali vzpodbudbe komentarje in gojili pozitivne misli. Menim da je bilo vse to se kako pomembno in je sooblikovalo celotno podobo mojega dozivljanja poti. Camino de Santiago je v vseh pogledih unikatna izkusnja in vsak jo dojema po svoje. Spoznal sem tudi ljudi, ki so zeleli replicirati izkusnje nekoga drugega in bili razocarani. Govoril sem z ljudmi, ki so povedali isto kot je povedala Sonja. Sele po nekaj mesecih se razodene vsa velicina Camina. Koncentracija vtisov je namrec toliksna, da jih mozgani vseh ne morejo sproti obdelati. Ce se bo kdo podal na to pot mu z veseljem pomagam z nasveti. Kar pogumno.

Zdaj sem ze doma in prvi dan urejujem misli in vtisom dajem prostor v svojem zivljenju. Na slike nisem pozabil, bom drzal svojo obljubo.

V tem kontekstu bi se rad posebej zahvalil Iztoku, dolgoletnemu prijatelju se iz vrtca. Poleg tega, da je odlicno opravljal PR sluzbo, je izpeljal tudi vso logistiko za moj povratek domov. Brez njega bi najbrz se zdaj hodil po Spaniji… ej, to pa ne bi bilo tako slabo. Malo za salo. Kriv je tudi za odpravljanje mojih dvomov, ki so me obhajali na zacetku.

…iti sam za pet tednov v neznano dezelo

so le omejitve, ki se kaj kmalu izkazejo za neutemeljene in sem jih hitro pozabil, upam da za vse zivljenje. Clovek je sam le ce tako izbere, tuja dezela pa je lahko se kako prijazna, le priloznost ji je potrebno dati.

Hvala Iza, iz srca HVALA.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

6 komentarjev

 1. joca pravi:

  Cestitam! Spremljala sem te vse od zacetka in upala, da ti uspe! Tudi midva z mozem se misliva drugo leto odpraviti tja ( ce dobi moz toliko dopusta, jaz sem na sreco v prosveti).
  Camino je verjetno res nekaj posebnega in prepricana sem, da vsaki najde tam resničnega sebe.Skratka okrepitev za duso in telo. Lp in vse dobro!

  30.07.2008 ob 08:03

 2. Iztok pravi:

  Prosim. Z velikim veseljem sem pomagal. Nekako sem srečnejši, ko lahko dam, kar pač imam na razpolago. Ali je to vzpodbudna beseda ali pa vožnja v Treviso po prjatla. Vsaka stvar se pa ti itak vrne. Tak da, zdaj veš kaj te čaka prihodnje leto. :)
  Pa tebi hvala za darilo. Ravno to sem potreboval. Školjka visi na posvečenem mestu in bo moj “boost” na mojem “sprehodu” po Caminu.

  High five

  PS. Zahvala tudi Ryanairu :)

  30.07.2008 ob 16:08

 3. Aleš pravi:

  Dejan hvala lepa za tole izkušnjo, ki si jo delil z nami na blogu.

  Z ženo se tudi odpravljava na pot (v naslednjih letih enkrat) in vesel bom nasvetov. Se obrnem nate.

  Naj ti izkušnja, ki si jo dobil na poti pomaga v življenju. Pozdrav!

  31.07.2008 ob 10:21

 4. Agica pravi:

  Dejan, lepo pozdravljen!

  najprej čestitke za prehojeno pot!!! Moj iskreni poklon! In hvala za informacije, ki si jih nanizal na svoj blog.Sama se naslednji teden tudi odpravljam na to pot, zato sem vse z zanimanjem in užitkom prebrala.Priznam, me je kar strah (joj, koliko imamo ljudje tega v sebi!).Grem z letalom do Barcelone, nato z busom do Pamplone in potem še dalje do mesteca Roncesvalles. Tam bom verjetno začela svojo pot.Imam nekaj vprašanj, ki se ti bodo mogoče zdela smešna – vendar vseeno – kako je z medvedi na Pirenejih in potepuškimi psi na poti. Zanima me tudi, ali je smiselno s seboj nositi bivak vrečo (rada bi – vsem svojim strahovom navkljub – kdaj prespala zunaj, pod zvezdnatim nebom.
  Če ti je prav, bi ti v naslednjih dneh zastavila še kakšno vprašanje.

  Hvala in lep pozdrav,
  Agica

  8.08.2008 ob 18:56

 5. Mateja pravi:

  Živjo Dejan,

  V začetku septembra se odpravljam na krajšo varianto Camina (Leon – Santiago), tokrat le v izvidnico, saj nameravam naslednje leto prepešačiti ali prekolesariri celotno pot.

  Ob prebiranju tvojega bloga, mi je po glavi rojilo nešteto vprašanj, ki sem jih želela vprašat, vendar je želja po odkrivanju novega prevladala – kar bo pa bo – itak vse poti vodijo v Santiago.

  Upam, da so se do noge že pozdravile.

  Mateja

  12.08.2008 ob 16:27

 6. Marija pravi:

  Zdravo Dejan
  Čestitke za opravljeno pot. No tudi jaz se letos odpravljam, no upam, da mi bo uspelo. Šla bom na jesen, če bo šlo vse po sreči. Tvoji nasveti glede opreme so mi prišli še kako prav. Me pa zanima, glede na to, da se prehodi od 25 do 35 km na dan, ali si kaj nabiral kondicije prej? Kako je s prenočišči? Ali jih je potrebno vnaprej rezervirati? Ali je pot čez Pirineje zelo težka? No dovolj za sedaj pa še drugič kakšno vprašanje. Lep večer še naprej ti želi Marija

  2.01.2010 ob 20:06

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !