18.07.2008

Molinaseca – Villafranca del Bierzo

Objavljeno v Aktualno avtor doconwalk

Zbudil sem se ob 7.00, ko je vecina romarjev ze zapustila zatocisce. Za dobro jutro sem hodil po skrajno nazanimivem terenu do Ponferade. Po poti sem imel veliko casa za razmisljanje. Spomnil sem se na zgodbico, ki nam jo je Enrique povedal v Tosantosu.

Kmet je nasel zapusceno orlovo gnezdo in v njem eno jajce. Polozil ga je v kurnik, kjer je kokos pridno sedela na njem in po nekaj casa se je zvalil orlic. Zaradi vpliva okolice se je obnasal kot se vedejo piscanci. Praskal je po pesku in letal 30 cm nad tlemi. Nekega dne je visoko na nebu zagledal orla kako elegantno preletava okolico. Prijateteljem piscancem je rekel: “Tudi jaz bi rad tako letal”. Odgovor ki ga je slisal je bil: “Misli si, saj si vendar piscanec.”…In orel je v vsakem izmed nas je zakljucil Enrique.

V Ponferadi sem poiskal bankomat. Bil sem namrec reven kot cervena mis. Tukaj me je spet ujel Steve. Nekako skozi srecujem dolocene ljudi enih pa sploh ne. Skupaj sva se odpravila iz Ponferade. Nekaj casa sva hodila po asfaltu, nato sva prispela do bolj prijaznega terena. Po 20 km se v pripeki pomikamo med vinogradi in obcasno uspem najti mesto za pocitek v senci. Ta dan sem se najbrz znasel blizu svoje psihofizicne meje. Ko sem ze mislil da sem v Villafranci, me je nek romar razveselil s tem, da je ze 4 km do cilja. Pomikal sem najbrz kot na smrt obsojen proti vislicam. Vrocina me je zdelovala. Koncno najdem hostel in se odpravim na kosilo v vas, brez prhanja seveda. S skandinavsko zasedbo malo pokramljamo ob pivu. Pred spanjem sem opravil se higienski minimum, to sem namrec dolgoval ljudem, ki so spali zraven mene. 

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

2 komentarjev

 1. Luka pravi:

  ? .. kaj ?

  18.07.2008 ob 23:32

 2. lela pravi:

  4-ka, vse dobro na zadnjem delu poti. 22-ka.

  21.07.2008 ob 10:37

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !