15.07.2008

Leon – Hospital de Orbigo

Objavljeno v Aktualno avtor doconwalk

Za nami je priblizno 2/3 poti do Santiaga. Ta in naslednji dnevi bodo se kako naporni. Danes sem prehodil 35 km, ker sem se zelel izogniti hoji ob cesti, ki je sicer nekoliko krajsa. Kljub vsemu sem obiskal muzej nekega spanskega umetnika, ki me je prijazno sprejel. V moj “credencial” je narisaj “World of Camino” in je vsekakor unikat svoje vrste v primerjavi z ostalimi zigi. Danes smo zaceli zgodaj, ob 6.00, v Orbigo sem prispel nekaj po 15.00 uri. Seveda sem postanke izrabil za pogosto nanasanje soncne kreme. Kaj cemo je poletje in smo v Spaniji. Temperature se gibljejo okrog 35 stopinj celzija. Sedaj gremo kupiti nekaj oglja in pekli bomo klobase na zaru, mmmm. Jutri me caka se ena tezka preizkusnja, 36 km do Rabanal del Camino. Zelim si prikorakati v Santiago 26.07., zato je vzdrzevanje taksnega tempa v tem trenutku bolj kot ne nujno. Po poti sem veliko razmisljal. Po glavi so mi hodile vse mogoce situacije, ljudje, dogodki. Nekatere sem uspel postaviti na svoje mesto v zivljenju, spet druge so tam in potrpezljivo cakajo. Upam, da bom do Santiaga uspel zloziti vse svoje knjige na knjizno polico, v prenesenem smislu seveda.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

4 komentarjev

 1. Mrdačka pravi:

  1000% :) ti bo uspelo! Ti samo tako pogumno naprej!
  Krema za sončenje…ja…vodoodporna! ;)

  15.07.2008 ob 23:16

 2. ajla pravi:

  Bravo dečko.! Zelo lepo je bilo prebrati tvoje bloge.Verjamem, da boš na cilj prispel tako kot si načrtoval in boš zložil vse na svoje mesto kot je treba. Kar hrabro nabrusi pete in pot bo vsak dan krajša.Na juriš, na juriš!

  16.07.2008 ob 21:21

 3. Aljaz pravi:

  Kje si action man, verjetno se zdaj nekaj časa ne boš javil, saj hodiš po hribovitem terenu. Vedi da te ‘štirka’ skrbo spremlja, danes smo celo šefu kazali koliko si že prepešačil. Navijamo zate in ti želimo uspešen vikend s čimveč prehojenimi kilometri in čimmanj težkimi nogami

  18.07.2008 ob 13:50

 4. Simona pravi:

  Zdravo pohodnik,že cel čas te spremljam in vsak dan počekiram kaj si na novo doživel.ko prideš nazaj, napiši knjigo, z veseljem jo bom prebrala. saj se v tebi skriva pravi pisatelj.navijam zate,sicer pa ti itak uspeva.čim manj žuljčkov in čim več km,vse dobro in še veliko doživetij.pazi nase!

  18.07.2008 ob 18:28

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !