13.07.2008

Bercianos del Real Camino – Mansilla de las Mulas

Objavljeno v Aktualno avtor doconwalk

Iz Bercianosa smo se odpravili kot vsako jutro neklaj po 6.00. Pot je bila dokaj monotona, redko poseljeno podrocje, 13 km odsek brez cesarkoli, hoja ob cesti. Res se ze veselim, da pridemo spet do bolj goratega podrocja. Moj organizem ocitno deluje vsak da bolje. Hrano, ki jo uzivamo tukaj, bi verjetno zdravniki oznacili kot nekaj najslabsega. Vseeno se po 27 km, ki smo jih opravili danes, pocutim odlicno. Razmisljal sem celo, da bi sel do naslednje vasi (6 km), a sem tukaj ostal zaradi dobre druzbe.

Jutri bomo v Leonu, od katerega smo oddaljeni le se 20 km. Od Leona do Santiago de Compostela je potem “le” se 300 km. Do sedaj smo prehodili nekaj manj kot 500 km. Vsi romarji hitijo proti Santiagu, da bi ujeli “fiesto”, ki je 25. julija. Sam sem v prejsnji dneh svojo pot planiral tako, da bi tudi sam ujel ta dogodek, a sem se nekaj dni nazaj odlocil da ne bom vec sledil temu cilju. Raje bom obiskal kaksen lep kraj na poti in se tako izognil gneci, ki bo verjetno v Santiagu na ta sveti dan neznosna. Planiram, da bom v Santiagu okrog 26. julija.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

2 komentarjev

 1. Aleš pravi:

  Dobro ti gre. Kaj pa premišljuješ po poti? Ali samo kramljaš z naključnimi popotniki?

  Moram reči, da me je kar zamikalo, da bi se odpravil na pot…

  Hvala, ker deliš opis poti z nami.

  Pozdrav!

  13.07.2008 ob 19:26

 2. Sandra pravi:

  Zdravo Dejan!

  No, torej, tudi jaz te spremljam na tej tvoji poti. Kot vidim, ti gre kar dobro, seveda brez bolečin in žuljev pa tako ničesar ni. Se mi zdi, da ti je to tvoje potovanje kar pisano na kožo in da si srečen, no, pa saj veš, da si tam pomemben samo ti, čeprav te eni doma že malo pogrešamo.

  Prijetno pot še naprej, pa ne razmišljaj preveč:).

  Lep pozdrav!

  14.07.2008 ob 14:23

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !