11.07.2008

Burgos – Hontanas

Objavljeno v Aktualno avtor doconwalk

Vceraj sem spoznal eno prijetno sonarodnjakinjo po imenu Ana. Ocitno le nisem edini Slovenec na poti. Po jutranjem bujenju ob 5.15, ko vsi romarji zapuscajo hostel, se pocasi pripravim na danasnjo nekaj vec kot 30 km dolgo turo. Poslovim se od nekaterih ljudi, ki bodo na tej tocki zakljucili romanje, saj nimajo dovolj casa, da bi opravili pot do Santiaga. Odpravim se ob 6.00. Vecino casa prepesacim sam oz. v druzbi dveh Norvezank, Finke, Svedinje, Avstralke in Danca, skratka povecini skandinavska zasedba. Po 25 km hoje je bilo prijetno pomociti noge v “zdravilni vrelec” v kraju Son Bol, kjer ima voda morda nekaj stopinj pod niclo. Steve kot pravi junak skoci v vodo in seveda mi smo mu zaploskali. Steve je ostal tukaj v nekem hostlu, ki ga je “hospitalero” zapustil pred tremi dnevi, sam se z manjso druzbo odpravim v 5 km oddaljen kraj Hontanas. Po mojem bi bilo bolje, da bi ostal tam v kraju Son Bol. V hostlu je prevej glasno, saj se nekateri romarji neumorno predajajo veseljacenju. Po vecerji, se odpravim spat. Skoda da se nimam usesnih cepkov.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

2 komentarjev

 1. Mrdačka pravi:

  Vidim, da ti “laufa”! :) No, vse razen spanja! Verjamem, da ni fajn, če ti cca. 40 kekecov brunda na uho! :) Ti samo 3x globoko vdihni, pa bo!

  Srečno…do naslednjič!

  11.07.2008 ob 23:23

 2. Sonja pravi:

  Ušesni čepki – no ja. Počasi se sprijazniš s tem, da je tudi le ležanje v postelji dovolj, da se odpočiješ, ker drugače pač ne gre. Meni tudi čepki niso pomagali. Enostavno si rečeš – bom pač spala, ko pridem domov. Se pa odpočiješ na drugačen način, globji, kar odtehta vse neprespane noči. Uživaj še naprej. Kako pa noge, vročina??

  12.07.2008 ob 11:03

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !