7.07.2008

Atapuerca – Burgos

Objavljeno v Aktualno avtor doconwalk

Zjuraj se komaj spravim s postelje. Spal sem kot ubit do 6.30. Postorim vse kar se pac zjutraj postori, spijem kavico in ob 7.15 hodim po asfaltirani cesti proti mojem vcerajsnjem nesojenem prenociscu. Ustavim se za hip in hodim dalje proti Burgosu, za katerega pravijo da je eno izmed najlepsih mest na poti Camino de Santiago. Nekako mi ni do tega da bi ostal v njem, velika mesta mi niso ravno simpaticna. Danasnja pot je bila ena sama cesta z izjemo nekaj prvih kilometrov po makadamu. Naletim na dva brazilska romarja, s katerima smo izmenjali nekaj “besed”. Razen nekaj besed, ki so mi znane iz italijanscine nisem ravno ujel vseh informacij. Vseeno sta bila zelo prijazna, povedala sta mi, da so moji cevlji vredu in da naj ne kupujem novih, kar sem nameravam storiti, saj me podplati spet posteno pecejo. Spet naletim na Steva, ki je vceraj prespal zunaj. V predmesju Burgosa se ustavim in kupim nekaj kruha in nove vlozke za cevlje. Nekaksno silkonsko cudo, za katere upam, da bodo zdrzali do Santiaga. Preizkusim jih na nekaj kilometrih in vse je OK. Burgos me je nekako preprical, da bom danes ostal tukaj. Prekrasno mesto in res je kot mi je dan prej povedal nek nemski romar, da je NE ostati v Burgosu greh. Med iskanjem hostla slikam katedralo, ki je dih jemajoca. Ustavimo se v hostlu, kjer bo danes se pestro, saj bo tukaj prenocilo skoraj 100 ljudi. Internet je zastonj, zato danes nekoliko bolj izcrno pisem. Zdaj grem oprati stvari in potem se malo sprehodim skozi mesto. Komaj cakam. Ravnokar sta prispeli Texacanki in me pozdravili v njihovem simpaticnem dialektu. Ce ne veste kaksen je ta dialekt poglejte oddajo Jerry Springerja.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

9 komentarjev

 1. Tomaž pravi:

  Kje so pa kakšne slikce?

  O: Slikice bom dodal kasneje. Doma sem pozabil USB kabel, poleg tega internetne povezave niso taksne kot bi si zelel. Obljubim, da bom dodal se kaj slikovnega in pisnega materiala.

  7.07.2008 ob 15:34

 2. Petra pravi:

  O, to bi zanimalo tudi mene!

  8.07.2008 ob 22:40

 3. Tomaž pravi:

  Posebno pri takem blogu kot ga imaš ti so slike pomembne. Vsaj zame, kako za druge ne vem.

  Ker imava bloge na podobno temo bi si lahko izmenjala povezave ?

  9.07.2008 ob 07:52

 4. Cufko pravi:

  Pa sem doma in lahko končno spremljam tvojo pot.Pa saj sem jo že prej…;)
  Lepo, lepo, vesela sem, da je vse ok in končno sem malo bolj mirna. Se mi pa po tvojih pripovedovanjih zdi, da sem več miru imela jaz na morju, kot ti tam…;)
  Vsak dan ob 20h Dejko, se spomniš kdaj? Ti zdravim žulje…. ;) …kar boli me, ko pomislim… Pridi domov, pogrešam te!!! Egoistka, a ne? ;) )) Se bom popravila – pridi, ko si očistiš srce, razbremeniš um strahov in se vrneš nazaj k sebi… ko bo prav zate …., pogrešala pa te bom, to je moj problem, hehe…ne se mulit, saj me poznaš.
  Dva vodnjaka, pajac….
  CTL

  9.07.2008 ob 09:42

 5. Aljaz pravi:

  Zdravo borec,

  s Tončom te spremljava po karti, takole na palec bi rekel da si na dobri tretinji. Le tako naprej pa bo.

  L.p.

  9.07.2008 ob 12:02

 6. Petra pravi:

  Kako zanimivo dragi sošolec, da ti tukaj laskajo prenekatere pripadnice ž. spola, doma pa je zgodba nekoliko drugačna. No, poročene te tako ali tako spremljamo že celo življenje.

  9.07.2008 ob 20:09

 7. tacka pravi:

  Hej hej.
  Knčno sem se vrnila s terenskih vaj in dalje spremljam tvojo pot. Lepo napredujes. Kako pa kaj “miselni” napredki?
  Hug
  ojnk ojnk

  9.07.2008 ob 22:53

 8. miro pravi:

  Pozdravljen doconwalk, Tvojo pot spremljamo iz Seula in se čudimo, da še vztrajaš. Napiši v naslednjem dnevnem zapisu kako dalec si ze prisel. Zelim to dosti mehkih vloskov za cevlje in nekaj hladnega pira po grlu

  Pozdrav
  mm

  10.07.2008 ob 10:03

 9. Fero pravi:

  Aloha, Mali!
  Po podatkih na: http://www.followthecamino.com/ si pri 297km (kar je cca. 37%. Zelo mi je vsec tvoje spoznanje o fontani, zato sem pa jaz zgradil pravo vinsko klet v centru Jeruzalema! Vedi, da voma vsi drzimo pesti zate, da bi ti uspelo (v kar ne dvomim!) -in to ne samo na tej enkratni poti! Javi se kaj.
  lep pozdrav,
  Fero

  11.07.2008 ob 10:58

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !