2.07.2008

Villamayor de Monjardin – Viana

Objavljeno v Aktualno avtor doconwalk

Zjutraj je zadisalo po opecenih kruhkih in kavi. Ob 5.45 ko sem vstal, je vecina ljudi ze zapustila “refugio”. Gospa Anita nam pripravi skromen zajtrk, ki pa ga pojemo z uzitkom. Po vse ostalih jutranjih ritualih krenemo na pot. Danasnji cilj je Viana, ki je oddaljena priblizno 31 km. Zaradi vcerajsnjih nekaj korakov prevec, mi danes noge ne sluzijo ravno najbolje. Kljub temu vztrajno napredujem do vasi Los Arcos, kjer po naredim vecji postanek. Zaradi nekoliko razdrazene koze na nogah nadaljuejm v sandalih, ki se presenetljivo dobro obnesejo. Pot se je vlekla kot jara kaca in hvalabogu da ni bilo prevec vroce. Casa za razmisljanje pa je bilo veliko, zelo veliko. Nekaj po tretji uri popoldne prispem v Viano, manjse mestece, kjer kot vsepovsod mrgoli Nemcev. S starejso gospo, ki je bila na poti Camino de Santiago ze trikrat spijeva kozarec piva in preda mi vse koristne informacije o mestecih in mestih, ki jih moram obiskati. Danes bom verjetno obiskal maso ob 20.00, ki je posvecena vsem romarjem, potem pa grem splanirati jutrisnji dan.


Oskrbnica refugia v kraju Villamajor de Monjardin.


Vinska trta raste nekoliko drugace kot v Sloveniji.


Zaradi neupoštevanja rumenih puščic, je včasih potrebno prečkati polje.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

5 komentarjev

 1. Petra pravi:

  Šele danes sem prispela semkaj. Da te ne bi tako ali drugače spremljala na tvoji ‘poti’ skoraj ne bi bilo verjeti.
  Tukaj sem!

  2.07.2008 ob 21:03

 2. Aljaz pravi:

  Zdravo Dejan,

  danes sem prišel iz Cambridga in glede na prebrano vsebino ti gre dobro, le tako naprej. Nisem pa prepričan če si utrujen ravno od hoje, tisti komentar o hčerki od upraviteljice hostla mi je malo sumljiv.
  Lep pozdrav pa zapoj si kakšno Kekčevo pesem

  3.07.2008 ob 08:53

 3. tonc pravi:

  Zdravo Dejan!
  Če že nisi predaleč te rotim, da se vrneš po tisto ta drugo pipo.
  Bi jo kopirai,potem pa vrnili.
  LP,Tonč

  3.07.2008 ob 10:28

 4. Sonja pravi:

  Redno te spremljam in podoživljam Camino, včasih sem z mislimi bolj tam kot tukaj. Lepo napreduješ, navijam zate še naprej.

  3.07.2008 ob 14:43

 5. Darjan pravi:

  Zdravo VB!
  Ravno pred kratkim sem zvedel za tvoj blog da ti lahko tudi kaj napisem, ce se ze nisem poslovil od tebe kot je treba ti bom pac tu in tam kaj napisal. Koliko berem vidim da ti gre odlicno, naj ti gre tako se naprej in ne pozabi spremljamo te.

  LP od vseh

  5.07.2008 ob 21:46

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !